Met experts in terugvorderingen met betrekking tot het mededingingsrecht

KRIJG UW
KARTELSCHADE VERGOED

HEBT U EEN STERKE PARTNER NODIG?

Wij zullen u helpen bij het optreden tegen het Truck Cartel om een vergoeding te krijgen voor de door u geleden schade.

basis informatie

Heeft u tussen 1997 en 2011 middelzware of zware vrachtauto's gekocht, geleaset of gehuurd?
In die periode was er namelijk sprake van een prijsbindende samenzwering tussen toonaangevende vrachtwagenfabrikanten, waardoor u wellicht te veel heeft betaald voor uw vrachtwagens.
Dit omvat niet alleen vrachtwagens die gekocht werden van kartelleden MAN, Daimler, Volvo/Renault, Iveco, DAF en Scania, maar ook van andere vrachtwagenfabrikanten die misschien niet hebben deelgenomen. De Europese Commissie heeft het truckkartel een boete opgelegd van 3.8 miljard euro.
Extra kosten veroorzaakt door soortgelijke internationale kartels variëren van 10-20% tot 30-33%.


Weet u dat u mogelijk recht hebt op een volledige schadevergoeding (inclusief rente) voor de bedragen waarvoor u te veel hebt betaald? Alle kopers, leasers of huurders van vrachtauto's van meer dan zes ton uit de periode tussen 1997 en 2011 hebben recht op een schadevergoeding van het Truck Cartel voor eventuele schade die ze hebben opgelopen.

Wij zijn de Stichting Truck Cartel Recovery en wij zijn opgericht om u te helpen bij de terugvordering van de bedragen waarvoor u te veel hebt betaald aan het Truck Cartel. Wij hebben ervaren juridische adviseurs en vooraanstaande economen om u te helpen een billijke vergoeding te verkrijgen voor de schade.bureau Brandeisis het grootste kantoor in Nederland dat gespecialiseerd is in het procederen met een speciale focus op kartelschadegeschillen.

Crowell & Moringwordt door juridische en industrietijdschriften erkend als een vooraanstaande wereldwijde mededingingspraktijk met uitgebreide ervaring in het vorderen van kartelschadevergoedingen zowel in de Verenigde Staten als in Europa.

Het advocatenkantoor van Francis O. Scarpulla heeft sinds 1970 wereldwijd miljarden dollars teruggevorderd voor de consument.

De beste professionals

Wij doen beroep op ervaren advocaten en vooraanstaande economen om u bij te staan.

Geen voorafgaande kosten en geen risico's

De Stichting Truck Cartel Recovery wordt alleen vergoed bij een gunstig resultaat. Er is dus geen sprake van risico's of stress!

Superieure dienstverlening + IT-app

Onze klantendienst zal u helpen met het beheer van uw documenten.

Maak kennis met ons geschillenbeslechtingsteam

Waarom met ons

Er zijn geen voorafgaande kosten of risico's voor entiteiten die besluiten om zich aan te sluiten bij onze groep. De Stichting Truck Cartel Recovery ontvangt alleen een vergoeding bij een positief resultaat en als een percentage van een eventuele terugvordering om de kosten te dekken en advocaten en experts te vergoeden.
Het is de Stichting Truck Cartel Recovery krachtens de Nederlandse wetgeving toegestaan opdrachten van vorderingen te ontvangen in ruil voor een overeenkomst tot vervolging en teruggave van de opbrengst aan de opdrachtgevers. Hierdoor kunnen wij de vorderingen van een grote groep kartelslachtoffers in één enkele vordering samenvoegen en dienen wij als de eiser in die geschillen. Dit betekent dat wij (en niet u) de kosten van de geschillen op ons nemen, met inbegrip van de financiering van de geschillen, het inhuren van advocaten, het inhuren van experts en het onderhandelen met de kartelleden.

De Stichting Truck Cartel Recovery doet beroep op een team van ervaren juristen en economen die helpen bij het indienen van de vorderingen van entiteiten die zich hebben aangesloten bij onze groep. We hebben bureau Brandeis ingehuurd, een in Amsterdam gevestigd advocatenkantoor gespecialiseerd in complexe rechtszaken, om te dienen als onze eisers. Bovendien hebben Crowell & Moring LLP en het advocatenkantoor van Francis O. Scarpulla, twee internationale advocatenkantoren met een ruime ervaring in het vorderen van schade van wereldwijde prijsafsprakenkartels, ingestemd met het bieden van steun en hulp, elk met betrekking tot specifieke leden van het kartel.

Stichting Truck Cartel Recovery zal vorderingen indienen namens de entiteiten die besluiten om zich bij onze groep aan te sluiten in het Nederlandse rechtssysteem. Nederland is een eisersvriendelijke jurisdictie met uitgebreide ervaring in grote kartelzaken, lagere kosten in vergelijking met andere rechtsgebieden en beperkte nadelige kostenrisico's. Daarnaast staat Nederland toe dat vorderingen worden toegewezen aan speciaal opgerichte entiteiten zoals de Stichting Truck Cartel Recovery en dat ze worden ondergebracht in één enkele, geconsolideerde handeling die helpt bij het beperken van de kosten voor geschillen en publiciteit voor individuele eisers.